گرجیان ایران در تاریخ

گرجیان ایران قومی سخت کوش و سازنده (از تبار الله وردیخان گرجی که سازنده سی وسه پل اصفهان می باشد)

گرجیان ایران در تاریخ

گرجیان ایران قومی سخت کوش و سازنده (از تبار الله وردیخان گرجی که سازنده سی وسه پل اصفهان می باشد)

آداب صرف غذا در میان گرجیها

میز گرجی Georgian Table

یکی از آداب و رسوم رایج در میان گرجیان گرجستان، صرف غذا و نوشیدنی بر سر میزی است که به میز گرجی معروف شده است.

در سر میز گرجی یکنفر نقش میزبان اصلی را بازی میکند که به او تمادا TAMADA گفته می شود. تمادا باید آدمی جدی باشد و به آداب رسوم میز پایبند. قبل از نوشیدن، تمادا با گفتن عبارت گاومرجوس gaumarjos یا به سلامتی، معین می کند که آن نوشیدنی به سلامتی چه کسی یا چه چیزی باید نوشیده شود. البته معمولا بعد از چندبار نوشیدن، تمادا این نقش خود را به یکی از میهمانان واگذار می کند و از او می خواهد که بگوید به سلامتی چه بنوشیم.اغلب نوشیدن به سلامتی خویشاوندان، کشور،صلح، زنان و غیره می باشد. نوشیدن شراب بدون گفتن گاومرجوس به هیچ عنوان مجاز نمی باشد. رسم بر این است که استکان شراب کلیه مهمانان باید همیشه پر باشد.زنان می توانند تصمیم بگیرند که مقدار معینی بنوشند اما از مردان انتظار می رود که در نوشیدن از تمادا پیروی کنند. گفتن گاومرجوس برای نوشیدنیهایی مثل آبجو و نیز نوشدنیهای غیر الکلی مجاز نمی باشد.

برای ترک مجلس شما باید از تمادا اجازه بگیرید و او در صورت موافقت از شما خواهد خواست که گاومرجوس را برای آخرین استکان بگویید و شما هم اعلام می کنید که این استکان به سلامتی میزبان و خانواده اوست.

در مراسم میز گرجی رقص و آواز نیز اجرا می شود. اگر می خواهید رقص سنتی گرجی رااجرا کنید، نگران خطاهای خود نباشید. 

لینک مطلب: 

http://gorjestan.blogfars.com/blog.html?page=comments&member=gorjestan&newsid=62042

نظرات 1 + ارسال نظر
علی سه‌شنبه 6 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 10:32 ب.ظ http://besooyefarda.persianblog.ir

سلام برای سفر به گررجستان نوروز فصل خوبیه؟

سلام نوروز فصل خوبی نیست ۲ ماه بعد از عید خوبه

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد